Yhdistyksen vaiheita

Leinmäelle vuonna 1957 perustettu Leinmäen Nuorisoseura toimitti myös kylätoimikunnan virkaa kylätoiminnan virittyä Suomessa 1970- luvulla. Silloin katsottiin, että on hyvä liittää kylätoiminta osaksi nuorisoseuratoimintaa. Epäiltiin, että molempiin ei kylässä riitä tarpeeksi osallistujia.

Yhteinen taival katkesi, kun Leinmäen kylätoimikunta perustettiin 21.05.1993, nimensä se muutti Leinmäen kyläyhdistys ry:ksi 21.04.2003, jolloin se päätettiin myös rekisteröidä.

Leinmäellä on Pahkajärven rannalla Laitilan kaupungin omistama uimaranta. Silloinen kylätoimikunta on yhteisvoimin ja talkoohengessä Pahkajärven kalastuskunnan ja Leinmäen Nuorisoseura ry:n kanssa rakentanut ja kunnostanut uimarannalle johtavan tien ja kunnostanut uimarannan uintikelpoiseksi.

Myöhemmin kylätoimikunta rakensi talkoovoimin rannalle grillikatoksen ja pukeutumiskopit. Kyläyhdistys on järjestänyt erilaisia tapahtumia rannalla mm. kyläläisten yhteinen juhannuskokko, talvitapahtuma hiihtokilpailuineen ja napakelkkoineen.

Kyläyhdistyksen toiminnan uusi viriäminen

Kylätoiminnan keskuspaikkana toimi Leinmäen koulu. Koulun toiminta loppui syksyllä 2003. Vuonna 2007 Laitilan kaupunki päätti realisoida omaisuuttaan ja tarjosi koulun ostoa kyläyhdistykselle ennen julkiseen myyntiin laittoa. Kyläyhdistys piti useita yleisiä kokouksia ja asiasta keskusteltiin vilkkaasti. Lopputulemana oli, että kyläläiset halusivat koulurakennuksen säilyvän kyläläisten kokoontumispaikkana ja koulukiinteistö 1,7 ha tontteineen siirtyi kyläyhdistyksen omistukseen syyskuussa 2007. Paikka sai nimekseen Leinmäen kylätalo.

Kylätalolla alettiin järjestää erilaisia tapahtumia, jolloin saimme kyläläiset aktivoitumaan yhteisen hyvän eteen ja samalla varainhankinnalla rahoitettua rakennuksen mittavia korjauksia (ks. EU-Hankkeet).

Tapahtumista järjestimme ensimmäisenä 2009 kesällä Romutoritapahtuman, jossa kävi noin 1000 kävijää, talvella 2009 energiapäivän. Kesällä 2009 aloitimme järjestää perjantai-iltaisin kesätoreja (kesäkuusta elokuun puoliväliin yht. 9 kpl) ja 2-päiväisen romutori. Viime vuosina on kesätoreilla ollut erilaisia teemoja, vanhoista mopoista, köydenpunonnastasta kukkasiin jne.jne. Kaikki tämä toiminta tehdään rutinoitujen talkoolaisten avulla. Kesätoreista on tullut erittäin suosittuja, illan mittaan on kävijöitä arviolta 200-300, riippuen säästä. Rompetori vetää molempina päivinä yhteensä n. 1500-2000 kävijää. Toimintansa rahoittamisen kyläyhdistys hoitaa ko. tapahtumien puffetin tuotolla. Tilaisuuksiin on kaikilla vapaa pääsy eikä parkkimaksuja ole.

Lisääntyneiden kävijämäärien vuoksi on muutama vuosi sitten tehty uusi parkkipaikka ja tänä keväänä (2016) on uutena urakkana kentän laajennus, josta on mahdollista saada tarpeen mukaan lisää parkkipaikkoja.

Vuosien 2015 ja-16 aikana on talkoovoimin ilman mitään avustuksia tai hankkeita remontoitu kaksi opettajan asuntoa nykyajan vaatimuksia vastaaviksi.

Yhdistykseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä puheenjohtajaan Tuula Saareeen p.044085015

Muu hallitus:
Varapj: Kimmo Yli-Antola
Sihteeri Marianne Kerttula
Taloudenhoitaja: Päivi Nyholm
Paula Huppunen
Jouko Nurmi
Markku Suomistoinen
Niina Juntunen
Tapio Lehtola
Riikka Johansson

 

SYYSKOKOUS 31.11.2021 klo 14  PÖYTÄKIRJA

1. Kokouksen avaus
Tuula Saari avasi kokouksen 14:16

2. Valittiin kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja ääntenlaskijat. Puheenjohtaja Juha Laurila, sihteeri Marianne Kerttula, tarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi Mirja ja Jouko Nurmi.

3. Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi

4. Hyväksyttiin kokouksen työjärjestys

5. Vahvistettiin jäsenmaksun suuruus ja koontitapa (5 € ja koontitavaksi kirje postilaatikoihin)

6. Vahvistettiin yhdistyksen edustajien matkakorvaukset; korvataan vain edustusmatkat. Toiminnantarkastajien kanssa käydään syömässä ravintolassa.

7. Marianne luki toimintasuunnitelman vuodelle 2022, joka hyväksyttiin.

8. Päivi esitteli talousarvion vuodelle 2022, joka hyväksyttiin. Jätehuollon suuruutta ihmeteltiin.

9. Valittiin yhdistykselle hallitus seuraavaksi toimintakaudeksi.
a) Puheenjohtaja Tuula Saari
b) sihteeri Marianne Kerttula
c) hallituksen lukumäärä 2+ 8 henk.
d) kaksi toiminnan tarkastajaa ja heille varahenkilöt: Timo Lehtola, varalla Juha Laurila. Tapani Laurila, varalla Tapio Mikola.

10.Muut kokouksessa esille tulleet asiat: Halitus päättää joulumyyjäisistä 5.12 pidettävässä kokouksessa. Jätekeräyksen siirto toiseen paikkaan. Kylätalon keittiön ja takahuoneen välinen ovi lukolliseksi. Uudeksi vauvalahjaksi päätetty hankkia Muumipapan hattu-maljakko kaiverruksella. 

11.Kokous päätettiin klo 15:15.